Underhood

Mitä Underhood mittaa, ja miksi

Törmäsin somessa pariin somekonsulttiin. He älähtivät Vuoden 2017 parhaat päivitykset -listauksestamme, että väärin mitattu. Kaikkea tarvittavaa dataa ei kuulemma saa avoimista lähteistä, jokainen brändi on erilainen ja sitä ja tätä. Ja että turha katsella mitä muut tekevät, koska itsehän sitä on kuitenkin viisain ja näin on aina tehty.

Underhood on kuitenkin tehty meille tavallisille kuolevaisille, jotka emme ole saaneet synnyinlahjana erehtymätöntä somevainua ja täydellistä käsitystä asiakkaidemme sielunelämästä. Ja koska ainakin joskus reppu vaan on tyhjä. Pitäisi taas päivittää mutta mitä.

Ydinidea: opi, vertaa, oivalla

Underhoodin ydinidea on avata sosiaalisen median käppyrät läpinäkyviksi. Palvelussa kuka tahansa voi lisätä minkä tahansa brändin päivittäiseen analyysiin ja nähdä miten tämä pärjää. Ensimmäistä kertaa somemittaristot ja parhaiten toimineet päivitykset ovat läpinäkyviä. Kaikille.

Ensimmäistä kertaa somemittaristot ovat läpinäkyviä. Kaikille.

Joitakuita tällainen läpinäkyvyys harmittaa. ”Ei kaikkia voi mitata samoilla mittareilla.” Voipahan, sillä Underhood kohtelee kaikkia tasapuolisen epätarkasti ja epäreilusti. Tämä on hinta, joka on maksettava vertailtavuudesta. Mutta se ei ole iso hinta.

Mitä Underhood sitten mittaa? Underhood mittaa, kuinka hyvin yritys, tuote, poliitikko tai muu brändi saa yleisönsä innostumaan ja ovatko sosiaalisen median perusasiat muuten kunnossa.

Underhoodin arvosanat kertovat, miten hyvin brändi saa yleisönsä innostumaan. Arvosanojen lisäksi Underhood näyttää eniten vuorovaikutusta (tykkäyksiä, jakoja ja kommentteja) keränneet päivitykset miltä tahansa brändiltä, jotta kaikki voivat oppia toisiltaan – ja oivaltaa millainen sisältö toimii. Audit-raporttimme taas kertoo, mitä sinun tulee tehdä, jotta nouset sosiaalisen median tähdeksi.

Underhood antaa selkeitä vinkkejä

Yksittäisten somekampanjoiden tulosten seuraamiseen kannattaa tietenkin käyttää Facebookin, Twitterin tai Instagramin omia tilastoja. Niistä näet tarkasti kampanjoidesi keräämät yleisömäärät, klikkihinnat sun muut sen seitsemällä eri tavalla laskettuna yms. ja vaikka mitä. Joskus niiden kanssa tosin uppoaa sellaiseen suohon, että sieltä on vaikea palailla arkeen. Markkinoilla on myös pilvin pimein hyviä palveluita, jotka tarjoavat helpotusta kampanjoiden rakentamiseen, aikatauluttamiseen ja optimoimiseen. Hurjimmat niistä keittävät vielä kahvit kaupan päälle.

Suurelle osalle yrityskäyttäjistä mutkikkaat sometyökalut ovat kuitenkin liikaa. Sormi menee helposti suuhun kaikkien hienojen, 70-prosenttisesti turhien ominaisuuksien kanssa. Data, jonka piti helpottaa elämää, aiheuttaa perinteistä joulupöytääkin pahemman ähkyn.

Underhoodin tyypillinen  käyttäjä on asiakkaitaan rakastava yrittäjä tai markkinointipäällikkö, jolla ei ole aikaa, halua eikä rahaa hankkia lentäjän lupakirjaa pärjätäkseen somessa. Hän haluaa yksinkertaisesti tietää, mikä somessa toimii ja mikä ei.

Täydellisin tilanne olisi tietysti, jos jokaisella yrityksellä olisi palkkalistoillaan someguru. Suurimalla osalla yrityksistä ei ole kuitenkaan varaa palkata vakituisia sosiaalisen median ammattilaisia, vaan nettisuhdetta asiakkaisiin ja yleisöön hoitavat joko yrittäjät itse tai muu henkilöstö muiden töidensä ohella. Tämä on ymmärrettävää, koska suomalaisista firmoista pienyrityksiä eli alle 50 hengen firmoja on 96,6 prosenttia.

Suurin osa asiakkaistamme ei ehdi opetella mutkikkaita sometyökaluja

Underhoodin käyttäjää kiinnostaa selkeät ohjeet, mitä hänen pitää tehdä, jotta hänen brändinsä saisi aikaan kuhinaa somessa. Hän ei ehdi opetella mutkikkaita työkaluja. Underhood antaa yleisluonteisia arvosanoja ja toimintavinkkejä, mutta lopullinen vastuu johtopäätöksistä ja tekemisistä jää tietenkin ihmiselle. Se ihminen olet sinä yrittäjä, viestintäpäällikkö, community manager tai apunasi mahdollisesti hääräävä sometoimiston duunari.

Jokaiselle on roolinsa.

Mikä Underhood on ja mikä se ei ole?

Underhoodin ainutlaatuisuuden ydin on miljoonissa päivityksissä tuhansilta brändeiltä, eli suuressa määrässä dataa. Underhoodin avulla tiedät, millainen sisältö toimii eri kanavissa, mitkä ovat keskimäärin parhaat käytännöt ja miten yksittäinen yritys tai brändi pärjää suhteessa sen kilpailijoihin.

Underhood ei ole luova eikä se luo yhtään uutta ideaa kampanjaan tai päivitykseen. Paitsi tietysti listaamiemme menestyspäivitysten muodossa, joista voi kopioida muokaten, jos kehtaa. Mutta nekään eivät ole Underhoodin kehittämiä vaan ihan oikeiden ihmisten, firmojen tai toimistojen keksimiä ja toteuttamia. 

Sosiaalista mediaa ei kannata käyttää pelkkänä yksisuuntaisena mainosalustana, jossa kaikki näkyvyys on maksettua ja mainostoimistojen tuottamaa. Aito yleisösuhde syntyy ahkeralla päivittämisellä ja kärsivällisellä vuorovaikutuksella, jolla huolehdit yleisöstäsi. Jos haluat perustaa tekemisesi tietoon, käytä apunasi Underhoodia. Jos haluat avuksesi lisäkäsipareja tai laajempaa sosiaalisen median strategiaa, palkkaa lisäksi toimisto.

Jokainen firma on ainutlaatuinen ja sen suhde asiakkaisiin on omanlaisensa. Underhood antaa yleisluonteisia arvosanoja ja toimintavinkkejä, mutta lopullinen pohdiskelu on ihmisten välistä puuhaa.

Ainiin: oletko jo tarkistanut omat arvosanasi Underhoodissa? Hae ilmainen analyysisi vaikka heti.

Antti Ketola