Underhood

Älä huoli, sinä riität

Suurin osa meistä jännittää liikaa sosiaalisessa mediassa. Olemme ylivarovaisia, koska pelkäämme mokaavamme. ”Mitä jos aiheutan somemyrskyn?”, pyörii mielessä.

Älä huoli. Sosiaalisessa mediassa on täysin hyväksyttyä olla inhimillinen, vikoja ja virheitä sallitaan myös yritysten viestinnässä. Vai mitä sanotte tästä viime vuoden huippupäivityksestä, joka pääsi kakkossijalle kaikista miljoonista mittaamistamme suomalaisista somepäivityksistä?

Vaasalaisen pizzeriayrittäjä Feri Ansarin Facebook-avautuminen saa yleisön aina nauramaan, kun sitä esittelee seminaariyleisöille. Vaikka emme suosittele kaikille asiakkaillemme kiroilua somekanavissa, aitous toimii. Ansarin päivityksen kommenteissa kiitellään ja luvataan tulla pizzalle, joten uskallus paransi myös bisnestä.

Uskallus paransi bisnestä

Toinen hieno esimerkki on kuituhamppua kauppaava Hemprefine, jonka hullunhauskat päivitykset herättävät ostohaluja aivan kaikissa. ”Hitto, kun en keksi mitään käyttöä hamppukuivikkeelle, haluaisin ostaa noilta jotain”, harmitteli eräskin kaverini Facebookissa. Alla esimerkki Hemprefinen kreisimeiningistä.

Vaikka Pizzeria Teheran ja Hemprefine luottavat roisiin rohkeuteen, ei aina tarvitse vitsailla. Tällä hetkellä Underhoodin eniten vuorovaikutusta kerännyt päivitys on vasemmistopoliitikko Aino-Kaisa Pekosen kertomus, kuinka hän oli sairaanhoitajapulan iskettyä mennyt tuuraajaksi sairaalaan, vaikka oli aloittanut kansanedustajana.

Voit tutustua muihin huippupäivityksiin kuluneen viikon ajalta Engagement-työkalussamme. Listaamme automaattisesti eniten reaktioita keränneet päivitykset ja suhteutamme reaktiomäärät yleisöjen kokoon, jotta myös pienemmät voivat pärjätä.

Aina ei tarvitse vitsailla

Mutta mitä näistä esimerkeistä oikein voimme oppia? Suurin oivalluksemme on ollut, että jännittäminen on suurin lukko sosiaalisen median hyödyntämisessä. Suomalaiset yritykset, brändit ja yhteisöt ovat perustaneet kiltisti sometilit, mutta harva keksii miksi. Sisältöä tehdään aivan liian harvoin ja kun se päivitys saadaan vihdoin väsättyä, ketään ei kiinnosta.

Mistä tämä johtuu? Lähes kaikki asiakkaamme ovat todenneet, kuinka päivityksen tekeminen on hankalaa, kun ”ei ole markkinoinnin tai viestinnän ammattilainen”. Asiaan ryhtyminen on hankalaa, koska itsekritiikki on niin suuri. Moni myös pelkää pilaavansa työnantajansa maineen.

Lähes kaikki asiakkaamme ovat todenneet, kuinka päivityksen tekeminen on hankalaa, kun ”ei ole markkinoinnin tai viestinnän ammattilainen”

Nyt tulee uutinen: ylivoimaisesti suurin osa sosiaalisen median päivityksistä on jonkun muun kuin some-, markkinointi- tai viestintäihmisen tekemiä. Valtaosa suosituimmista asioista internetissä on myös aivan tavallisten ihmisten sinne päivittämiä tai lataamia.

Kaikkein huonoin vaihtoehto on jättää se päivitys tekemättä. Sillä kukaan ei muista yritystäsi tai tuotettasi, jos et pidä itsestäsi melua.

Älä siis huoli, sinä riität.

Sami Kuusela