Underhood

Hanki oma oraakkeli – näin saat Underhoodin ranking-listat sivuillesi

Se oli aika yllätys. Nimittäin Underhoodin oraakkelimaisuus eduskuntavaaleissa. Apu-lehti käytti listausteknologiaamme eduskuntavaalituloksen ennustamiseen. Kahdeksan kymmenestä ranking-sivun kärkiehdokkaasta pääsi parlamenttiin. Underhoodin yleisarvosana kertoi, kuka menestyy vaaleissa ja tämän totesi myös #somevaalit-seurantaa analysoinut toimittaja Oskari Onninen Image-lehden artikkelissaan.

Nyt #somevaalit-yhteistyö Suomen suurimman viikkolehden kanssa jatkuu eurovaalikuvioissa.

Opittiin taas jotain. Vaalikuviot saivat meidät muistamaan, että ”ainiin, meillähän on myös se Underhood Rankings”.

Pitää ryhdistäytyä!

Koska startupilla riittää puuhaa ja aina etsitään uutta suuntaa, olimme laiminlyöneet listausteknologiaamme ja sen voimaa mediassa, vaikka vuonna 2016 tuore palvelumme nousi mediatähdeksi, kun ennustimme Saara Aallon menestyvän Britannian XFactorissa. Vuonna 2017 Aamulehti listasi kuntavaaliehdokkaita arvosanojemme mukaan.

Pitää ryhdistäytyä! Ja levittää sanaa. Ranking-listojen tekeminen on nimittäin aivan älyttömän helppoa kenelle tahansa oli kyse sitten mediasta tai mistä tahansa.

Skaalaavaa datajournalismia

#somevaalit-kuviossa Apu-lehden väki loi Underhood Rankings:issa listauksen ehdokkaista, täydensi listaa napsuttelemalla täysin ilman apuamme kandidaatteja rankingiin ja sai tuloksena sisältöä, joka eli ja muuttui joka päivä. Listauksen perusteella tehtiin iso kasa artikkeleita, kuten myös tulee tapahtumaan eurovaalien yhteydessä. Meidän vaivaksemme jäi alkuopastus ja yleinen tsemppaus. Skaalaavaa datajournalismia siis.

Mitä sinä haluaisit listata? Automerkkejä? Julkkiksia (ennustimme muutama kausi sitten jokaisen Putous-tippujan oikein)? Kiinteistönvälittäjiä? Ravintoloita? Ota yhteyttä, niin autamme sinut alkuun ja saat minimivaivalla verkkosivuillesi on sisältöä, joka päivittyy aivan itsekseen.

sami@underhood.co
044 3234323

Sami Kuusela