Underhood

Taikanappi – eli kuinka sosiaalisen median data kertoo paljon muustakin kuin päivityksistä

Sosiaalinen media on paljon enemmän kuin kasa kanavia, joihin on pakko päivittää. Somedata kertoo supertarkasti, mikä yleisöäsi innostaa – ja mikä ei toisaalta kiinnosta tippaakaan, vaikka pomosi tai joku viestintätoimisto niin luulee. Kunnon analyysi somedatasta määrittää viestinnän linjat ja painotuksen ja myös määrittää yrityksen tai organisaation strategian tai suunnan. Etkö usko? No, todistetaan.

Teimme pari viikkoa sitten yhdelle asiakkaallemme analyysin, jossa kaivoimme  asiakkaan somekanavista parhaiten yleisöön puraisseet päivitykset sadan päivän ajalta. Teimme saman datahaun myös kahden kilpailijan päivityksiin.

Jokaisesta päivityksestä näimme tietysti sen sisällön ja ajankohdan, mutta myös erilaisten reaktioiden määrän ja esimerkiksi yleisön sentimentin, eli sävyn, millä päivitystä oli kommentoitu.

Päivitykset järjestettiin Underhoodin verkkopalvelusta tutun logiikan mukaan: Koska kommentit ja jaot kertovat enemmän oikeasta sitoutumisesta kuin tykkäykset sun muut hymiöreaktiot, niitä painotettiin. Kommentit ja jaot vaikuttavat myös orgaaniseen näkyvyyteen tykkäyksiä enemmän.

Sitten alkoi manuaalinen homma: luokittelimme parhaiten toimineet päivitykset teemojen ja muiden avainhuomioiden mukaan. Sekä asiakkaaltamme että heidän kilpailijoiltaan.

Tulos oli mahtava

Tulos oli mahtava. Sosiaalisen median analyysi kertoi selkeästi, millainen viesti asiakkaamme yleisöön ihan oikeasti toimii ja mitä kilpailijoilta voi oppia, kun analysoi sisältöä, joka saa aikaan reaktioita.

Somepäivityksiä analysoimalla ymmärtää asiakkaista ja yleisöstä paljon enemmän kuin kyselytutkimuksilla

Tajusimme, että somepäivityksiä analysoimalla ymmärtää asiakkaista ja yleisöstä paljon enemmän kuin työläillä kyselytutkimuksilla tai muilla perinteisillä keinoilla. Tai mutulla. Jos ihminen reagoi päivitykseen, hän tekee sen pakottamatta ja liiemmin miettimättä – mikä tekee datasta aitoa. Ja asiakasymmärrys johtaa parempaan viestintään ja strategian paranemiseen. Huippupäivityksesi ei ole pelkkä päivitys. Se kertoo oleellisia asioita asiakkaistasi.

Huippupäivityksesi ei ole pelkkä päivitys. Se kertoo jotain oleellisia asioita asiakkaistasi.

Yksittäisiä, päivityksiin reagoineita ihmisiä emme tietenkään analysoineet, vaan datamme antoi kokonaiskuvan.

Koska olemme startup, teimme analyysia varten ominaisuuden konehuoneeseemme. Nyt konsolistamme löytyy nappi, jolla saa miltä tahansa brändiltä tuhat parasta päivitystä sadan päivän ajalta. Kätevästi csv-tiedostona.

Nyt konsolistamme löytyy nappi

Haluatko sinä tietää, millainen sisältö ihan oikeasti toimii sinulla ja kilpailijoillasi? Sadan päivän ajalta. Saa olla koodissa: sami@underhood.co

Sami Kuusela